کد خبر : 3776
تاریخ انتشار : جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۴۸
-

حمایت‌های دولتی از خودروسازی، عامل رانت و کاهش بهره‌وری است

حمایت‌های دولتی از خودروسازی، عامل رانت و کاهش بهره‌وری است
نایب رئیس دوم کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، با اشاره به تأثیرات منفی حمایت‌های دولتی بر صنعت خودروسازی، خواستار کاهش انحصار و استفاده از تجربیات جهانی در خصوصی‌سازی شد. به گفته وی، مدیریت غیررقابتی و دولتی بودن بخش زیادی از اقتصاد، بهره‌وری را به شدت کاهش داده است.؛

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «دیجی خودرو»؛فریدون همتی، نماینده مردم ایلام، از حمایت‌های دولتی در صنعت خودروسازی انتقاد کرد و آن را عامل ایجاد رانت، انحصار و کاهش بهره‌وری در کشور دانسته است. وی معتقد است که این حمایت‌های غیرهدفمند موجب کاهش راندمان تولید شده و نقش بخش خصوصی در ارتقای بهره‌وری نادیده گرفته شده است.

رانت و انحصار؛ موانع اصلی رشد صنعت خودروسازی

همتی در تحلیل خود تصریح می‌کند که سیاست‌های حمایتی دولت در صنعت خودروسازی به جای افزایش رقابت و ارتقای کیفیت، به ایجاد انحصار و رانت‌های ویژه منجر شده است. به گفته وی، این وضعیت باعث کاهش کارایی و راندمان تولید شده و در نهایت مصرف‌کنندگان را متضرر کرده است. وی تأکید دارد که انحصار در عوامل تولید یکی از دلایل اصلی کاهش بهره‌وری در کشور است.

بهره‌وری پایین در اقتصاد دولتی

نایب رئیس دوم کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات با اشاره به پایین بودن سطح بهره‌وری در کشور، علت اصلی آن را وابستگی به ساختارهای دولتی و مدیریت غیررقابتی می‌داند. وی اظهار داشت: «یکی از دلایل پایین بودن بهره‌وری در ایران این است که بسیاری از امور به دست شرکت‌های دولتی اداره می‌شود. در حالی که تجربه جهانی نشان داده است که حرکت به سمت خصوصی‌سازی، نقش مؤثری در بهبود بهره‌وری و افزایش کارایی دارد.»

تجربه جهانی و ضرورت خصوصی‌سازی

همتی با اشاره به تجربیات موفق جهانی در خصوصی‌سازی صنایع، بر لزوم استفاده از این تجربیات تأکید می‌کند. به گفته وی، کشورهای پیشرفته با واگذاری امور به بخش خصوصی توانسته‌اند بهره‌وری عوامل تولید را افزایش دهند، چرا که این بخش با انگیزه سودآوری، کارایی خود را به حداکثر می‌رساند. در حالی که در ایران، علیرغم وجود دانش و تخصص کافی، توجه لازم به این مسئله صورت نگرفته است.

نماینده حوزه انتخابیه ایلام، ایوان، شیروان، چرداول و مهران در پایان تأکید دارد که اصلاح سیاست‌های حمایتی دولت و کاهش انحصار در صنعت خودروسازی، گامی اساسی برای افزایش بهره‌وری و ارتقای کیفیت تولیدات داخلی است. وی خواستار توجه جدی‌تر به نقش بخش خصوصی و استفاده از تجربیات جهانی در این زمینه شد.

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.