کد خبر : 3136
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۵
-

روح الله عباسپور سخنگوی کمیسیون صنایع:؛

با قیمت گذاری دستوری خودروسازان از چرخه ی رقابت با وارداتی ها عقب مانده اند

با قیمت گذاری دستوری خودروسازان از چرخه ی رقابت با وارداتی ها عقب مانده اند
برخی اقتصاددانان معتقدند که قیمت‌گذاری دستوری موجب ایجاد رانت برای گروه‌های خاص می‌شود.؛

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «دیجی خودرو»؛محمد هادی مؤید – وزیر اقتصاد از اصلاح قیمت‌گذاری دستوری در آینده نزدیک خبر داده است. این موضوع همواره موافقان و مخالفانی دارد و تغییر آن می‌تواند بر اقتصاد و بورس کالا تأثیر بگذارد. برخی اقتصاددانان خواهان اصلاح این سازوکار هستند و معتقدند که فلسفه بورس، رقابت آزاد برای کشف عادلانه قیمت است؛ در حالی که قیمت‌گذاری دستوری موجب ایجاد رانت برای گروه‌های خاص می‌شود.

روح‌الله عباسپور، سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس دوازدهم، درباره ضرورت حذف قیمت‌گذاری دستوری گفت: «وقتی واردات خودروهای صفر کیلومتر و کارکرده آزاد اعلام می‌شود، خودروسازان داخلی نیز باید بتوانند با توجه به کیفیت مناسب خودروهای وارداتی با آنها رقابت کنند. اما با وجود قیمت‌گذاری دستوری و سرکوب قیمت‌ها، خودروساز نمی‌تواند کیفیت محصولات خود را افزایش دهد و از چرخه رقابت عقب خواهد ماند.»

نماینده مردم شریف قزوین خاطرنشان کرد: «در زنجیره تولید خودروسازان، مواد اولیه مانند فولاد، مس و مواد پلیمری به قیمت روز و دلاری به دست آنها می‌رسد. این مسئله یکی از معضلات صنایع خودروسازی است؛ زیرا با افزایش تورم، هزینه مواد اولیه بالا می‌رود. ما با قیمت‌گذاری دستوری سعی در کنترل بازار خودرو داریم، اما نه تنها بازار آرام نشده بلکه سود کلانی به جیب دلالان سرازیر شده است.»

عباسپور ادامه داد: «یکی از برنامه‌های پیشنهادی وزیر صنایع در دولت چهاردهم حذف قیمت‌گذاری دستوری خودرو بوده است تا با این اقدام صنایع خودروسازی و زنجیره تولید که بالغ بر دو میلیون نفر در آن مشغول به کار هستند کمتر آسیب ببینند. قطعاً این اقدام به رقابتی شدن بازار کمک خواهد کرد.»

عضو کمیسیون صنایع در پاسخ به این سوال که حذف قیمت‌گذاری دستوری چه تأثیری بر افزایش کیفیت خودرو دارد گفت: «با آزادسازی واردات خودرو، بازار رقابتی شکل خواهد گرفت. خودروسازان در این بازار رقابتی با حذف قیمت‌گذاری دستوری سود خود را از حاشیه بازار کسب خواهند کرد که برای این کار باید کیفیت محصولاتشان را افزایش دهند. یعنی با فروش محصولات به قیمتی نزدیک‌تر به بازار می‌توانند کیفیت را ارتقا داده و تیراژ تولید را افزایش دهند. لزوم رقابت در بازار باعث افزایش کیفیت و کاهش هزینه‌های سربار تولید می‌شود که مدیریت بهتر نقدینگی حاصل از فروش محصولات را نیز ممکن می‌کند.»

عباسپور در پایان خاطرنشان کرد: «یکی از اقدامات مهم برای جلوگیری از آسیب دیدن صنایع خودروسازی با آزادسازی واردات خودرو و ایجاد بازار رقابتی، آزادسازی قیمت‌ها تحت نظارت دولت است؛ چرا که بدین ترتیب خودروساز مجبور خواهد شد با افزایش کیفیت و کاهش هزینه تمام‌شده محصول نهایی را به مصرف‌کننده واقعی برساند. روش‌های فعلی فروش خودرو باعث شده مصرف‌کننده به دلیل اختلاف قیمت کارخانه و بازار برای حفظ سرمایه اقدام به خرید کند؛ اما نه مصرف‌کننده واقعی محصولی باکیفیت دریافت می‌کند نه خودروساز قادر است هزینه‌های تولیدش را جبران کند.»

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.